Home » Baardverzorging: knippen van de baard

Baardverzorging: knippen van de baard

Baard bijknippen 

Je baard onderhoud je optimaal met het juiste gereedschap. Voor mij zijn de volgende materialen onmisbaar; een scherpe schaar, baardkam en eventueel een baardborstel voor het verdelen van de verzorging/stylingsproducten. Volg deze stappen en breng je baard in model.

Stap 1:

Maak je baard nat, masseer deze goed in met een goede baardshampoo en gebruik eventueel een conditioner. Droog uw baard goed voordat je begint met knippen. Je baard knippen met een schaar vereist een geoefende hand, maar oefening baart kunst. Het knippen gaat het beste voor een grote spiegel en bij goed licht.

Stap 2:

Tip! Om gezeur met je vrouw te voorkomen! Zorg voor iets waarmee je de haartjes op kunt vangen, zoals een baardcape of handdoek.

Stap 3:

Ontklit je baard door deze het goed door te kammen, dit maakt het knippen en/of trimmen van je baard een stuk eenvoudiger. Gebruik hier bijvoorbeeld The Bluebeards Revenge Wood Beard and Mo’s Comb voor

Stap 4:

Kam je baard altijd in de groeirichting van de baardharen. Gebruik de kam als een soort liniaal en knip de haren af die zich aan de buitenkant van de kam bevinden. Tip! Begin voorzichtig, bijknippen kan niet.

Stap 5:

Om te checken of je baard overal de zelfde lengte heeft en dus in model is, kam je je je baard nog eens goed door. Als het naar het zin is kun je beginnen met de snor.

Stap 6.

Kam de haren van je snor naar beneden, knip de haren weg die over je lip vallen. Ikzelf maak altijd een ‘’kleine glimlag’’ en knip dan de haren in een rechte lijn, op deze manier knip ik mijn snor altijd perfect.

Stap 7.

Voorzie je trotse manen van je favoriete baardolie, balsem of boter en breng hem is model. Tip! Borstel de producten goed door met een baardborstel.

Als blijkt dat je na maanden geduld, nog altijd dunne plekken hebt in je baard. Dan is de kans aanwezig dat je nooit een baard als sinterklaas zult ontwikkelen. Maar het is ook goed mogelijk dat je baard wel nog voller word en zo niet, dan is er ook geen man overboord. Pas dan gewoon je stijl aan.

Winkelwagen
Scroll naar top